EKLETTA SPECIAL SERIES – PIEGA
Električni bicikli
  • Električni bicikli - odlična zamjena za standardna vozila, ekološki prihvatljiv, mala potrošnja, skoro potpuno bešuman.
  • E - bike
  • Pedelec
  • S-Pedelec

Električni bicikli - E-bike - Pedelec - S-pedelecs - sve informacije

Električni bicikl je bicikl koji ima ugrađen pomoćni elektromotor koji se napaja iz akumulatora. Može se koristiti kao "obični" bicikl i za njegovo upravljanje nije potrebna vozačka dozvola. Tijekom vožnje se svakako preporuča korištenje zaštitne kacige.

Električni bicikli mogu postići, ovisno o snazi ​​motora, brzinu od 25 km/h do 45 km/h, poneki čak i više. Odlično su vozilo za kratke udaljenosti ili za gradsku vožnju. Osim toga, koriste se u parkovima prirode i ostalim sličnim mjestima gdje je bitno da vozilo ne zagađuje okoliš, te da ne proizvodi buku. E-bike je dosta skuplji ako se uspoređuju s cijenom "klasičnog" bicikla, iako i klasični bicikli mogu koštati priličnu svotu novaca, čak i više nego e-bike.
Cijena za e-bike je visoka zbog troškova motora i baterije, a sami bicikli su sastavljeni obično od slabijih dijelova, te su prvenstveno predviđeni za gradsku vožnju, iako neki mogu bez problema odraditi i terensku vožnju.

Postoji veliki izbor različitih vrsta e-bike dostupnih u cijelom svijetu, npr. e-bike koji imaju samo mali motor koji pomaže vozaču i daje pedalama snagu (pedelec - Pedal Electric Cycle). Zatim postoje i nešto snažniji e-bike koji imaju karakteristike koje su bliže mopedu, u stilu i funkcionalnosti. E-bike koriste punjive baterije i slabiji modeli mogu voziti brzinama do 25 do 35 km/h (16 do 20 mph), ovisno o zakonu zemlje u kojoj se prodaju, dok je snažniji modeli mogu postići brzine veće od 45 km/h (28 mph). Na nekim stranim tržištima kao što je npr. Njemačka, sve više dobivaju na popularnosti i uzimju svoj tržišni udjel od konvencionalnih bicikala.

E-bike su klasificirani prema snazi koju im je električni motor može isporučiti te sustavu kontrole, tj. kada i koliko snage iz motora koristi. Također, razvrstavanje e-bike komplicirano je definirati zbog pravnih razloga što čini bicikl, a što čini moped ili motocikl. Kao takva klasifikacija e-bikr uvelike ovisi od države do države. Unatoč pravnim komplikacijama, e-bike se razvrstavaju uglavnom na temelju odluke da li će motor na e-bike biti asistiran pomoću pedala.

Definicije su kao što slijedi:

S pedalama - pomaže elektromotoru i regulira pedaliranje. Ovakvi e-bike se zovu pedelec. Imaju senzor za mjerenje brzine vrtnje pedala, silu pritiska pedala, ili nu nekim slučajevima oboje. Kada se aktiviraju kočnice, podešeno je da deaktiviraju motor. Uz power - on, motor se aktivira po ubrzanju, obično montiran na upravljaču kao na većini motocikala ili skutera.

Dakle, ugrubo, e-bike mogu se svrstati kao:

E-bike samo s pedalama. To su ili pedelecs (zakonski klasificirani kao biciklim) ili S - Pedelecs (često pravno svrstani kao mopedi).
Pedelecs: imaju asistenciju samo s pedalama; motor im pomaže samo do određene, ali ne i prekomjerne brzine (obično 25 km/h), motor snage do 250W. Pedelecs su obično pravno kategorizirani kao bicikli.

S - Pedelecs: imaju asistenciju samo s pedalama, snaga motora može biti veća od 250W; može postići veću brzinu (45 km/h) prije nego motor prestane asistirati. Pravno kategoriziran kao moped ili motocikl, ne spada u klasu bicikla.

E- bike sa snagom motora na zahtjev i asistencija pedalama.

E- bike samo sa snagom vlastitog motora. Obično su to snažniji motori od pedelecs, ali ne mora biti pravilo. Snažniji od tih motora pravno su klasificirani kao mopedi ili motocikli.

11.03.2014.